Sprievodcovia

Ako skryť svoj profil na Facebooku

Facebook má mnoho rôznych nastavení ochrany osobných údajov, pomocou ktorých môžete určiť, kto môže vidieť vaše príspevky. Pomocou týchto nástrojov na ochranu osobných údajov môžete byť na Facebooku úplne neviditeľní, v závislosti od toho, ako ste nakonfigurovali svoj profil. Existuje spôsob, ako dočasne skryť svoj profil na Facebooku, aby bol neviditeľný, ale aby bol naďalej prítomný na tejto sociálnej sieti. Táto príručka vám ukáže, ako skryť svoj profil na Facebooku.

Môžete si tiež prečítať: Ako sťahovať videá z Facebooku bez programov tretích strán

Ako skryť svoj profil na Facebooku

Ak chcete skryť svoj profil pred ostatnými, musíte postupovať podľa týchto šiestich krokov:

Skryte svoje budúce príspevky

Kliknutím na ikonu zámku v pravom hornom rohu získate rozbaľovaciu ponuku. Kliknite na „Súkromie“ a potom na „Kto môže vidieť moje veci“, ktorý obsahuje „Kto môže vidieť moje budúce príspevky“. Táto možnosť by mala byť vždy nastavená na možnosť „Priatelia“ alebo „Vlastné“ - špeciálny zoznam priateľov, ktorých môžete pridať manuálne. Samozrejme môžete tiež zvoliť možnosť - „Iba ja“, v tomto prípade môžete svoje príspevky vidieť iba vy.

Skryť príspevky z minulosti

Ak chcete určiť, kto môže vidieť príspevky, ktoré ste už zdieľali na Facebooku, v rovnakom menu kliknite na „Obmedziť minulé príspevky“ <„Obmedziť staré príspevky“ a potvrďte akciu stlačením tlačidla „Potvrdiť“.

Skryte svoje meno pred vyhľadávaním

V rovnakom menu je možnosť „Kto ma môže vyhľadať?“ kde môžete odstrániť možnosť, že vás ľudia môžu nájsť na Facebooku pomocou vašej e-mailovej adresy alebo telefónneho čísla.

Skryte svoje meno pred vyhľadávacími nástrojmi

Okrem toho môžete nastaviť, aby vás nikto nemohol nájsť na Facebooku. V rovnakom menu (nižšie) je možnosť, ktorú môžete deaktivovať, ak nechcete, aby sa vaše meno zobrazovalo vo vyhľadávačoch. (Chcete, aby vyhľadávače mimo Facebooku odkazovali na váš profil?). Kliknite na odkaz „Upraviť“ a zrušte začiarknutie danej možnosti.

Vypnite označovanie

Môžete sa vyhnúť tomu, aby vás niekto označil na fotografii alebo v príspevku bez toho, aby sa vás na to spýtal, a to zmenou nastavení v sekcii „Časová os a nastavenie označovania“. Nájdite možnosť „Skontrolovať príspevky, aby vás priatelia označili skôr, ako sa objavia na vašej časovej osi?“ a zapni to. Potom budete upozornení, keď sa vás niekto pokúsi označiť, a budete mať možnosť zvoliť, čo sa bude nachádzať vo vašom profile.

Ukončite všetky aplikácie

Pomocou aplikácií Facebook zhromažďuje viac informácií o používateľoch. Ak tomu chcete zabrániť, v ponuke vyhľadajte „Aplikácie“, pozrite sa na aplikácie, do ktorých ste sa prihlásili, a odpojte ich.

Zdroj obrázkov: www.kuleuven.be

Môžete si tiež prečítať: Ako vytvoriť animovaný GIF z videí YouTube